‘Onze zoon Diederick Gorter is sinds juni 2017 bij Het Spant.

Ons gezin bestaat uit vader Ton, Moeder Tineke en onze drie kinderen Jan-Willem (21), Diederick (17) en Laurens (16).

Diederick heeft het Prader-Willi syndroom. Het syndroom kenmerkt zich bij Diederick met name door zijn autistische gedragingen (noodzaak van structuur en voorspelbaarheid), heel laag niveau van lezen, schrijven en praten en het belang van eten. Diederick kan enorm agressief en boos worden wanneer zijn ‘emmertje’ overloopt.

Diederick heeft jaren lang op een speciaal onderwijs school gezeten. Helaas was school op een gegeven moment geen passende omgeving meer voor Diederick. Dit resulteerde namelijk in verschillende escalaties. In overleg met school kregen we het advies eens na te denken over een vorm van dagbesteding voor Diederick. Zij gaven het adres van Het Spant, zodat we ons daar eens konden oriënteren.

Het introductiegesprek bij Het Spant verliep goed. Wij kozen ervoor om rustig op te bouwen om teleurstellingen te voorkomen en om Diederick te laten wennen. Dit is inmiddels een paar maanden geleden en het gaat enorm goed met Diederick.

Diederick is een grote en sterke jongen en we merken dat hij toch een gezonde vorm van ontzag heeft voor de begeleiders binnen Het Spant, zoals Eric en Jeroen. Het gaat zelfs zo goed dat we de medicatie (Risperidon) van Diederick volledig hebben kunnen afbouwen. Fijn is het ook om te zien dat Diederick meer contact heeft met de andere kinderen binnen Het Spant.

Ook thuis merken we een duidelijke verbetering in zijn gedrag. Hij is veel gezelliger, beter aanspreekbaar en we ervaren veel minder gedragsproblemen.

Diederick gaat met veel plezier naar Het Spant. Dit is voor ons een belangrijk signaal dat hij hier goed op zijn plek zit.’

Familie Gorter