‘En dan komt op een dag het besef, dat je de zorg voor je kind niet meer alleen aankunt. Hoe moeilijk je het ook vindt als ouders, je gaat op zoek naar een goede zorgaanbieder. Vol goede moed en met een wensenlijstje op zak ga je de gesprekken aan. Telkens kom je teleurgesteld thuis. Je hoofd vol twijfels of je niet te hoge eisen stelt. Maar als ouder weet je toch het best waar je kind het meest bij gebaat is.

Totdat je een gesprek hebt met Eric en Jeroen, initiatiefnemers van Het Spant. De warmte en passie voor hun vak, het enthousiasme en huiselijkheid valt als een warme deken over je heen als je binnen stapt. Alles is bespreekbaar en door mee te denken kijken ze hoe ze het complete plaatje kunnen gaan realiseren.

En nu, een half jaar verder, weten we dat we de juiste keuze hebben gemaakt. De benaderingswijze van de begeleiders van Het Spant werpt langzaam zijn vruchten af en we zien hem nu ook in de thuissituatie veranderen. Vooral het makkelijke en snelle contact met Jeroen en Eric zijn hierbij prettig.

Het voelt als een tweede familie. Waar een knuffel voor je kind erbij hoort, een stoeipartij heel normaal is en even een foto sturen naar huis van een leuk spontaan moment een positieve herinnering is.’

Familie Sleegers