Bij de dagbesteding van Het Spant laten we uw zoon of dochter ervaren wat het gewone leven is. Elke dag hebben we een activiteitenprogramma, waarbij we bewegingsactiviteiten en ontwikkelingsgerichte activiteiten met elkaar afwisselen. Hierbij streven we er naar om werkzaamheden te organiseren met een maatschappelijke betekenis. We geven uw kind zoveel mogelijk zelfstandigheid, zodat hij of zij zich kan ontwikkelen. Sommige activiteiten ondernemen we in groepsverband, zodat we elkaar goed leren kennen. Daarnaast bieden we ook individuele activiteiten, om de eigen wensen en ambities na te streven en om rustmomenten in te bouwen.

Een greep uit de activiteiten bij de dagbesteding:

Kringloopwinkel Het Goed
Bij Het Spant verrichten we verschillende werkzaamheden voor Kringloopwinkel Het Goed. Zij brengen apparatuur die wij testen. Is het compleet? Doet het apparaat het? Is het veilig? Dan gaat het terug naar de winkel. Is het apparaat kapot? Dan demonteren wij het en scheiden de verschillende materialen, zodat we deze kunnen recyclen. Ook maken wij de puzzels voor Het Goed om te checken of ze compleet zijn.

Houtklieven bij het logeerhuis
Bij het logeerhuis staat een professionele houtklief machine. Als de eigenaar van het logeerhuis hout nodig heeft, klieven we hout voor hem. Met zijn allen halen we met kruiwagens het hout. Om de beurt mogen de jongvolwassenen het hout klieven. Dit vindt iedereen natuurlijk erg stoer om te doen. In de wintermaanden gebruiken we het hout ook om de houtkachel in het logeerhuis heerlijk te laten branden.

Boodschappen doen
Twee a drie keer per week gaan we met z’n allen boodschappen doen bij de Aldi. Inmiddels kennen de Aldi medewerkers ons en begroeten ze ons altijd vrolijk. Samen doen we boodschappen; ieder helpt binnen zijn of haar mogelijkheden mee. Iedereen zoekt en pakt de producten die op het lijstje staan en we helpen andere winkeliers met het zoeken naar producten en leggen ze in hun kar. Of we helpen het winkelpersoneel met vakkenvullen. Bij het afrekenen neemt iemand  plaats op de kassières stoel om de producten te scannen en de rest helpt bij het inladen van de kar. Om de beurt drukt iemand op ‘oké’ om de bon te printen en aan te nemen.

Natuurmonumenten
Bij natuurmonumenten zagen en knippen we wildgroei van boompjes, zodat de koeien weer lekker kunnen grazen. Dit zorgt voor een goed en dankbaar gevoel en een gezonde vorm van status. De kinderen en jongvolwassenen vinden het fijn als de natuur er mooi bij staat en de dieren het goed hebben.

Geborgenheid en veiligheid voor de hele groep
We stimuleren dat iedereen van de groep elkaar leert kennen en begrijpen. Het programma van de dag gaat daarom altijd door en iedereen deelt hieraan mee. Ook als iemand buitensporig gedrag vertoont. De begeleiders van Het Spant zijn er onvoorwaardelijk, kijken wat iemand nodig heeft op dat moment en lossen de situatie op. Altijd bieden we geborgenheid en veiligheid voor de hele groep.

Heeft u vragen over de dagbestedingsactiviteiten bij Het Spant?
Wilt u meer weten over de dagbestedingsactiviteiten bij Het Spant? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken door te mailen naar info@hetspant.nl of op werkdagen van 08.30 tot 18.00 uur via telefoonnummer 06 298 55 254.