Bij de dagbesteding van Het Spant laten we uw zoon of dochter ervaren wat het gewone leven is. Elke dag hebben we een activiteitenprogramma, waarbij we bewegingsactiviteiten en ontwikkelingsgerichte activiteiten met elkaar afwisselen. Hierbij streven we er naar om werkzaamheden te organiseren met een maatschappelijke betekenis. We geven uw kind zoveel mogelijk zelfstandigheid, zodat hij of zij zich kan ontwikkelen. Sommige activiteiten ondernemen we in groepsverband, zodat we elkaar goed leren kennen. Daarnaast bieden we ook individuele activiteiten, om de eigen wensen en ambities na te streven en om rustmomenten in te bouwen.

Een greep uit de activiteiten bij de dagbesteding:

Kringloopwinkel 
Bij Het Spant verrichten we verschillende werkzaamheden voor de kringloopwinkel. Denk hierbij aan, sieraden sorteren en voorzien van een prijs sticker, elektriciteitskabels knippen, elektrische apparaten demonteren, puzzels controleren etc.

Boodschappen doen
Twee a drie keer per week gaan we met z’n allen boodschappen doen bij de Aldi. Inmiddels kennen de Aldi medewerkers ons en begroeten ze ons altijd vrolijk. Samen doen we boodschappen; ieder helpt binnen zijn of haar mogelijkheden mee. Iedereen zoekt en pakt de producten die op het lijstje staan. Bij het afrekenen mag iemand van de jongeren betalen met de pinpas.

Tuin onderhoud
Rondom het terrein van Het Spant onderhouden we het gazon en de borders.

Oostappen park  Brugse Heide
Op de camping zorgen wij er samen met de jongeren voor dat het zwerfafval opgeruimd wordt.

Gaaf en zo
Voor Gaaf en zo rijgen wij kralen waarna Eefje hier weer armbandjes of kettingen van kan maken.

Schippers 
Voor Schippers in Bladel tellen wij tussenschijfjes af, voor de oormerken. Deze tellen we 100 stuks in een zakje.

Vennebos 
Voor vakantiepark het Vennebos in Hapert maken wij zakjes met daarin thee, koffie, melk en suiker. Ook maken we zakjes met daarin zout en peper.

Wij zijn al deze geweldige bedrijven dankbaar voor de prettige samenwerking!

Geborgenheid en veiligheid voor de hele groep
We stimuleren dat iedereen van de groep elkaar leert kennen en begrijpen. Het programma van de dag gaat daarom altijd door en iedereen deelt hieraan mee. Ook als iemand buitensporig gedrag vertoont. De begeleiders van Het Spant zijn er onvoorwaardelijk, kijken wat iemand nodig heeft op dat moment en lossen de situatie op. Altijd bieden we geborgenheid en veiligheid voor de hele groep.

Heeft u vragen over de dagbestedingsactiviteiten bij Het Spant?
Wilt u meer weten over de dagbestedingsactiviteiten bij Het Spant? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken door te mailen naar info@hetspant.nl of op werkdagen van 08.30 tot 18.00 uur via telefoonnummer 06 298 55 254.