‘Voor Het Spant kreeg Adam ondersteuning bij een andere zorginstelling en we voelden ons daar enorm onder druk gezet. Zij gaven namelijk heel duidelijk het advies om Adam uit huis te plaatsten en dat hij intern bij de zorginstelling moest komen wonen. Hoe vaak ik ook aangaf dat ik zelf de zorg wilde blijven dragen en alleen dagbesteding en logeren voor Adam wilde, toch bleven ze me onder druk zetten. Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat ik het vertrouwen in de zorginstelling volledig kwijt ben geraakt en ik ervoor heb gekozen om weg te gaan.

Adam heb ik vervolgens een jaar lang thuis verzorgd, wat niet de meest ideale situatie was. De zorg voor Adam is namelijk zwaar en daarom was ik in die periode ook op zoek naar een goede plek voor hem. Een plek waar Adam zich fijn voelt, de juiste zorg krijgt en waar ik vertrouwen in heb. Dit is zeker niet gemakkelijk te vinden en toen ik de hoop bijna had opgegeven, ben ik uiteindelijk via via bij Het Spant uitgekomen.

Adam gaat met heel veel plezier naar Het Spant en in Eric en Jeroen, de initiatiefnemers van Het Spant, heb ik het volste vertrouwen. Wensen en behoeften worden namelijk goed besproken en ik heb uitgelegd waarom het bij de andere zorginstelling mis is gegaan. Hier hebben Eric en Jeroen goed naar geluisterd en we hebben nu een modus gevonden die voor alle partijen goed werkt. De communicatie tussen mij en Het Spant is altijd helder en transparant en hier hecht ik veel waarde aan.

Sinds Adam ondersteuning bij Het Spant krijgt, merk ik dat hij beter in zijn vel zit en dat hij meer plezier heeft. Dit vind ik ongelofelijk om te zien, omdat Adam niet de makkelijkste was. Ik ben erg blij dat Adam nu een plek heeft waar hij zich fijn voelt, waar hij zichzelf kan zijn en dat hij zich thuis voelt bij Het Spant.

Alles bij elkaar kan ik niets anders dan lovend zijn voor de goede zorg door de begeleiders van Het Spant en de duidelijke communicatie tussen ons beiden. Na het lange zoeken naar een goede plek voor Adam ben ik ontzettend blij dat we dit nu hebben gevonden.’

Familie Hussein