‘Laat ik ons eerst even voorstellen, wij zijn de familie Middleton bestaande uit vader Jan, moeder Gaby en drie kinderen. Fréderique van elf jaar en Olivier en Valentijn van zeven jaar.

Jarenlang hebben we gezocht naar een goede opvang en clubje voor onze dochter Fréderique. Fréderique heeft een zeldzame chromosoomafwijking. Hierdoor loopt ze geestelijk een paar jaar achter op haar ontwikkeling. Ze is nu elf jaar en ze heeft de ontwikkeling van een kind van vijf jaar.

Vanaf haar achtste levensjaar is ze bij ’t Spant terecht gekomen (2014). Dit was en is voor ons een geweldige oplossing voor zowel Fréderique als voor ons gezin. Het Spant is inmiddels haar tweede thuis en familie geworden. Ze bieden haar na school structuur in de dagelijkse gang van zaken en één keer in de twee weken blijft ze in het weekend logeren. Met zijn allen ondernemen ze allerlei actieve activiteiten. Fréderique komt altijd helemaal vrolijk weer thuis.

Sinds Fréderique bij Het Spant is, vertoont ze minder gedragsproblemen en is ze een stuk rustiger. Dat komt omdat de begeleiders bij Het Spant haar meer structuur, regelmaat en rust kunnen bieden dan thuis. Voor Fréderique is dit, voor nu én voor de toekomst, de beste beslissing ooit geweest. Het Spant heeft ons gezin heel veel rust gebracht, omdat wij zien dat Fréderique er heel gelukkig is.’

Familie Middleton