Een warm bad!

De eerste jaren wat betreft de zorgverlening van onze zoon Joeri zijn vrij gemakkelijk verlopen.

Toen bekend werd dat Joeri speciale zorg nodig heeft, hadden we al snel een passend kinderdagverblijf gevonden, en van daaruit ging het ook vrij soepel door naar het S.O. en daarna het V.S.O.

Rond Joeri zijn 16e verjaardag begon de zoektocht naar een dagbesteding en dat verliep helaas wat minder vlot. Het was lastig orienteren i.v.m. Corona! Uiteindelijk na veel afspraken verzetten of afzeggingen door weer eenĀ  lockdown of quarantaine waren we eind vorig jaar eindelijk zo ver dat er wat dagbestedingen bezocht konden worden. Overal waar we keken was het wel oke, maar echt het gevoel dat je als ouder wil hebben was er niet. We zagen het gewoon niet gebeuren dat joeri gelukkig zal worden van de hele dag dezelfde activiteiten (8 uur per dag, 5 dagen per week).

Gelukkig heeft Joeri een hele meedenkende juf die ons wees op Het Spant! We hadden geen idee dat Het Spant een optie was omdat we dachten dat ze nog steeds een B.S.O. waren. Na een kijkje op de site waren we al bijna om! Als het in het echt zo is, dat de foto”s en verhalen doen geloven dan moet dit het wel zijn!! Na een fijn gesprek met Eric en een rondleiding waar we ook nog wat bekende gezichten zagen waren we om. Eric en Jeroen gaven aan dat er een klik moet zijn tussen ouders maar ook (heel belangrijk) tussen joeri en de andere clienten, en gelukkig was die er!

Joeri loopt nu sinds april stage bij Het Spant en het gaat super goed. Hij heeft het er zo goed naar zijn zin, dat is puur genieten voor ons als ouders! Dit is het warme bad waar we naar op zoek waren! Na de vakantie laten we Joeri met een gerust hart naar de dagbesteding gaan.

Fam Peters